0413 745445

BIJT Festival

Kom naar BIJT! Kunst over Voedsel Festival op de Noordkade 

VEGHEL/MEIERIJSTAD – De Noordkade nodigt je uit voor een verrassend nieuw en interactief festival dat zich vastbijt in het actuele thema over het wereldwijde voedselvraagstuk: BIJT! Kunst over Voedsel Festival. Het vindt plaats van 28 juni t/m 9 juli. Een festival zoals dat eigenlijk alleen op de Noordkade in Veghel kan plaatsvinden. Je kunt er genieten van bijzondere beeldende kunst, live muziek, theater, film en dans, activiteiten die niet alleen al je zintuigen prikkelen, maar ook een directe relatie met voedsel hebben. De organisatie van BIJT! presenteert vandaag al een voorproefje. Meer info op www.bijt-festival.nl 

Onderscheidend, spraakmakend en spannend, maar ook leuk en toegankelijk voor iedereen, wie je ook bent of waar je ook woont, daar staat BIJT! voor. Voor deze eerste editie staat de ‘eter’, de consument centraal. 

BIJT! is een initiatief van de samenwerkende partijen binnen de Cultuurfabriek op de Noordkade; De Compagnie, Cultuur Haven Veghel, Phoenix Cultuur en Theater aan de Noordkade, De Blauwe Kei. BIJT! wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant C, VSB fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Bijzonder en interactief

Zo is er de bijzondere en interactieve theatervoorstelling ‘Slachtvisite’ door de gerenommeerde Peergroup. Het Vlaamse theatergezelschap Laika brengt de zinnenprikkelende voorstelling ‘LANDMAAL’, uit de trilogie ‘koken voor het einde van de wereld. De Muzikale Moestuin komt met muzikaal talent uit de eigen regio. Bij ‘Aan tafel met Kiki van Eijk’ gaan cursisten, onder leiding van deze topdesigner aan de slag met het maken van gebruikskeramiek en tafeltextiel. Maar ook geweldige voedselfotografie van o.a. Louise te Poele en Klaus Pichler; van stillevens van rottend voedsel waarin voedselconsumptie tegenover hongersnood centraal staat. Verder speelt Jasper Udink ten Cate als ‘Creative Chef’ zijn ‘Kitchen Concerts’ vol kunst, proeven, infotainment en funky muziek. 

Wereldwijd

Theaterdirecteur en directievoorzitter van de Cultuurfabriek Harry Vermeulen is enthousiast over het thema en programma: “Veel mensen zijn bezig met het vraagstuk over ons dagelijks eten en drinken, waar dat vandaan komt en hoe het -ook in de toekomst- geproduceerd moet worden. Niet alleen wereldwijd, maar ook in onze directe omgeving. De verhalen, emoties en denkbeelden over ons voedsel geven we graag -letterlijk- een podium op onze Noordkade, een plek waar voedsel in het DNA zit. Bijzondere theatermakers, kunstenaars, musici en ‘chefs’ nemen je 12 dagen lang mee in hún inspirerende en soms kritische kijk op voedsel. Je komt toch ook?”   

Datum

jun 28 2023 - jul 09 2023
Expired!

Tijd

All Day

Locatie

Noordkade
Categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *